שיטת ימימה
שיטת ימימה הוותיקה ממשיכה לצבור תלמידים ותלמידות, בני גילאים שונים. את שיטת ימימה פיתחה ימימה אביטל, בת למשפחת רבנים עתיקה ממוצא מרוקאי. את שיטתה הנחילה בציבור הרחב בשיעוריה הרבים שנתנה במסגרת שיעורים בחשיבה הכרתית. שיעורים שממשיכים גם שנים רבות לאחר פטירתה.
שיטת ימימה הוותיקה
עם השנים החלה שיטת ימימה לצבור תלמידים ותלמידות, שחלקם נעשו בעצמם מדריכים ומורים של עקרונות השיטה. אף כי ימימה הייתה אדוקה, שיטתה מתאימה לגברים ולנשים, לדתיים ולחילוניים. שיטתה לא נצמדת אך ורק להיבטים עיוניים. לצד מושגים יסודיים וחשובים התבססה שיטתה על דיון בתובנות ובהבנות שהסיקו תלמידיה ותלמידותיה מניסיון אישי. אי לכן, מדובר למעשה על שיטה של האדם להתקרב לחברו ושל כל אדם להתקרב לעצמו. הבנה של עצמנו ויכולת להתפתח מבחינה אישית, רוחנית והכרתית.
השיטה לשיפור הקיום העצמי
שיטת ימימה איננה שיטה מיסטית והיא מכילה יסודות מאוד מעשיים שנועדו לאפשר לכל אחד הרוצה בכך, לשפר את חייו ואת קיומו. אף כי עקרונות השיטה נמצאים בהלימה עם תורת המוסר היהודית, מדובר בשיטה לשיפור הקיום העצמי על בסיס יסודות עקרוניים שכל אחד יכול ליישם. לדוגמא, אימון של היכולת של כל אחד להתרחק מהזולת על מנת להביט בסיטואציה מרחוק. או אימון היכולת שלנו להתרחק מעצמנו, על מנת לתפוס את עצמנו באופן הכרתי, הן שכלי והן רגשי. רק לאחר חיבור שנוצר מתוך הסתכלות מרחוק, ניתן להבין את המציאות העצמית ואת המציאות עם הזולת, בצורה יותר טהורה ומזוקקת.
ככל שיטה עמוקה לשיפור הקיום העצמי, לא מדובר רק בשורה של הוראות "עשה" או "אל תעשה". מדובר בשיטה שצריך להמשיך לחוות ליישם ולהעמיק בה שוב ושוב. החיים הם לא מקום שאפשר להגיע בו אל המנוחה ואל הנחלה. שיפור הקיום העצמי משולב עם התפתחות אישית בלתי פוסקת ועם למידה מתמדת, הסקת מסקנות, לפעמים מעידה ולאחר מכן שיפור. החשוב הוא התהליך המתמיד של צמיחה והתפתחות. החשוב זה המודעות לאתגרים שכולנו עומדים לפניהם. ארגז הכלים הרוחני, ההכרתי, שילוב של חוכמה עתיקה עם מסרים ברורים ונהירים, מביאים עימה מנגנון שיפור יעיל וחיובי.